az az Isten, amelyikben én hiszek,

mindig tudja a megfelelő válaszokat. Nem azt mondja, amit hallani akarok, hanem segít meghallani azt, amire szükségem van. Tudja, merre akarok menni tíz perc múlva, és követni tudja a bakugrásaimat. És nem sértődik meg, ha nem arra megyek, amerre ő mondja.

ott ül velem hajnalban a kanapén, amikor nem tudok aludni, és beköltözik hozzám a szomorúság. Velem együtt szomorú, és nem akar erőszakosan megvigasztalni. Hagy időt, hogy végigrágjam magam a szomorúság minden lépcsőfokán. Tudja, hogy ideje van a szomorúságnak is.

nem veszi személyes sértésnek, hogy kétségeim vannak, kérdéseim és nem válaszaim.

megtanít úgy szeretni, hogy ne várjak érte viszonzást. Kiszakít abból a természetes logikából, hogy az érzéseket is csak a viszonzásért adjam. És hagy időt arra, hogy eljussak oda, hogy a bennem levő szeretetnek a szeretetért magáért örüljek, és nem azért, amit visszakapok belőle, és hogy ne legyek szomorú akkor sem, ha semmit nem kapok vissza. Megtanít arra, hogy minden perc ajándék.

velem nevet a buta vicceken.

néha kilép a nagy metafizikai hallgatásából, és megszólal. Emberek vagy angyalok nyelvén.

(Ez a poszt egyfajta válasz erre a kérdésre.)

 

Reklámok

az az Isten, amelyikben én hiszek,” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Új írása

  1. Ez nagyon jó. Az én tapasztalatom is hasonló. Ami még fontos, hogy kiváló humorérzéke van. És pontosan érzi, hogy mikor kell elengednie, hogy a hitem ne rabság és teher legyen.

    Amiért (talán) a legjobban szeretem, hogy megígérte, hogy minden a javamat szolgálja majd. Ez a tudat (tapasztalataimmal alátámasztva) nagyon élhetővé teszi az életet. Amikor a bányászbéka hátsója alatt vagyok, erőt ad. Segít abban, hogy kihozzam a maximumot a helyzetből és ne a megúszásra koncentráljak. Ha van pozitív gondolkodás, akkor az enyémnek ez az alapja.

  2. Én állandóan ingadozom a pozitív és negatív gondolkodás között, egyrészt, mert mindig a legrosszabbra számítok, másrészt meg pozitív akaraterő nélkül nem lehet úgy élni, ahogy én. Van úgy, hogy ez napjában többször is változik, és úgy is, hogy hetekig állandó.

    De az egyik legnagyobb emberi teljesítményemnek azt tartom, hogy nem hagyom, hogy a rosszkedvem befolyásolja a feladataimat. Ezt lelkész koromban szoktam meg, hogy az ember először dolgozik, aztán nyafog, mert nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy szétessen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: