hírek az arab világból

A kuwaiti választásokban már ötödik alkalommal vesznek részt a nők is, akár mint szavazók, akár mint képviselők – írja az al-arabiyya. A legutóbbi, 2012-es választásoknál nem jutott be egy nő sem, de mivel ez a parlament feloszlott és új választásokat írtak ki, a nők is mobilizálták magukat.

 

Évi aukcióról ír a Confashions from Kuwait blog. Meg lehet itt nézni, hogy a kalligráfia mennyire élő művészeti ág az arab világban.

IMG_3178

A Szaúd-Arábiával szembeni előítéletekről és azok lebontásáról ír a Mideastpost. Meg arról, hogy noha kívülről konzervatív monolitnak tűnik az ország, mégis milyen pozitív folyamatokban var része.

Ez a honlap, a kvinfo meg arról ír, hogy vitaestet rendeznek arról, hogy hányféleképp lehet muszlimnak lenni. Elég világosan látszik, hogy van az iszlámnak egy elég erőteljes nyugati vonulata. Amelyik megmarad muszlimnak, de ugyanakkor biztonsággal használja a nyugati kultúra elemeit is.

Az afgán lányok és nők elleni mindennapos erőszakról ír az al-arabiyya. Sok éve ez az egyik legnagyobb társadalmi probléma Afganisztánban, az évtizedek óta tartó háborús helyzet pedig csak megerősíti a szélsőségesek hatalmi pozícióit. Akit érdekel az afganisztáni helyzet, a Kabuli kid egy remek film, barmak Akram rendezésében.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: